EquiCare Bettkonsult – en efterfrågad tjänst

Är det verkligen bra att hästen skummar i munnen under ridning? Min häst är stark och sticker, vilket bett ska jag ha? Vi träffar dagligen hästägare och ryttare som inte har en aning om vilket bett de ska ha, varför de ska ha det, eller vilken inverkan bettet har i hästens mun under träning och rörelse. Precis som med sadeln behöver hästar olika typer av bett beroende på anatomin och även beroende på hur ryttaren rider! Ett bett som inte fungerar anatomiskt eller fysiologiskt ger negativa effekter på hela hästen och kan ge långt fler skador än bara en sliten tand.

Munnens anatomi, biomekanik och bettets påverkan

I den här kursen får du kunskaper i huvudet -och munhålans anatomi och biomekanik och vi går igenom processen från ryttarens hand och rörelser till bettets inverkan i hästens mun. Du får också lära dig om olika typer av träns och bett, vad de gör och när du kan/inte ska använda de. Det är svårt, men mycket givande när man förstår sambandet mellan häst, ryttare, träns och betsel. Du kan hjälpa många att förebygga eventuella bettrelaterade skador. 

Kursen sker genom onlinestudier på sex moduler. Två föreläsningar i veckan under tre veckor. Utbildningsmaterial ingår i kursen och föreläsningarna går att se i efterhand. 

Här får du en utbildning som baserar sig på hästens anatomi och biomekanik samt på vetenskap och forskning.

Dina förkunskaper

Du bör ha goda hästkunskaper och vara intresserad av anatomi. Med den här kursen kan du hjälpa fler hästar och ryttare att hitta rätt bett, få ryttaren att förstå hur betten rör sig i munnen och på så vis förebygga skador och åkommor i hästens mun, ansiktsnerver och huvud. 

Vi är kända för vår aktiva support till våra elever, både under och efter att du är utbildad. Vi svarar på frågor och diskuterar olika fall vilket gör att du aldrig behöver känna dig ensam i jobbet. Att du ska lyckas är vår första prioritet.

Allt du behöver…

Vi vill inte skryta…

…men den här utbildningen har det mesta och lite till. Det här kommer du att lära dig:

Bettets historia, utveckling genom tiderna och trender.

Munnens och huvudets anatomi och biomekanik

Bett -och tränsrelaterade skador 

Det felaktiga bettet/tränsets negativa påverkan på häst och ryttare

Processen från ryttarens hand till bettets rörelse och inverkan i munnen

Olika bett och deras användningsområden

Träns och deras användningsområden

All undervisningen är online vilket gör att du slipper resa hemifrån. 

DIPLOMERING

Diplomering sker efter praktikdag samt godkänt slutprov och godkända praktiska färdigheter.

ONLINEFÖRELÄSNINGAR o PRAKTIK

Kursstart 25 september 2023

Onlineföreläsningar 25/9, 28/9, 2/10, 6/10, 17/10, 20/10

Praktikdag i Växjö (för praktikdag tillkommer en kostnad på 1995 kronor. Den är frivillig men krävs för att bli diplomerad). Datum kommer. 

Samtliga föreläsningar är live och startar kl 18.30. Allt spelas in och kan ses närhelst du vill.

VANLIGA FRÅGOR

Varför ska jag välja er? Vi har över 35 års erfarenhet från terapeutiskt arbete med hästar och har utbildat inom området hästfriskvård i  30 år. Under den här tiden har vi konstant uppdaterat våra kunskaper, arbetat praktiskt och hjälpt mängder med hästar och ryttare. Vi lär ut mycket effektiva tekniker.  Vi finns också tillhands för att hjälpa dig med tips och råd även när du inte är hos oss. Du kan alltid ringa under utbildningstiden men även efter.

Varför är ni så billiga jämfört med andra? Varför måste det vara dyrt? Vi sparar på kostnader för både dig och oss genom att använda modern teknologi. Dessutom så tycker vi att man ska ha råd att utbilda sig och också ha en chans att ganska snabbt få tillbaka de investerade pengarna när du börjar ta betalt av dina kunder. Kostnaden för våra utbildningar kan de flesta räkna hem under första året. Dessutom – vi brinner för hästars hälsa och välmående!

Vad behöver jag för förkunskaper? En gedigen hästbakgrund , nyfiken på anatomi och biomekanik och ett brinnande intresse för hästfriskvård.

Vilken litteratur behöver jag köpa? Ingen, allt material ingår.

KOSTNAD OCH ANMÄLAN

Vad ingår i utbildningen och vad kostar den?

  • Tillgång till studiehemsidan med kursmaterial
  • Sex stycken onlineföreläsningar som spelas in om du vill repetera eller om du inte kan vara med live

Kurskostnad: 7 995 kronor inkl moms 

Är du privatperson kan du ansöka om delbetalning på kortare eller längre tid.

Anmälan: Du anmäler dig enkelt via den här länken.

OBS deltagarantalet är begränsat. 

Du kan även be oss kontakta eller skicka mer information till dig via det här formuläret 

Så här hanterar vi dina personuppgifter