Ett bra verktyg till ditt terapeutiska arbete

Lär dig kinesiotejpning för häst snabbt och enkelt med vår onlinekurs. Om du redan arbetar som hästterapeut får du här ett fantastiskt komplement för att påverka rörelser, minska smärtor, stödja leder och senor med mera.

Just nu ingår ett startkit bestående av 1 rulle 10 cm, 2 rullar 6 cm och 2 rullar 3 cm till ett värde av 646 kronor!

VAD ÄR KINESIOTEJPNING?

Kinesiotejpning är en rehabiliteringsmetod som hjälper kroppens egna läkeprocess genom att manipulera vävnaden samt påverka viktiga mekanoreceptorer (Celler som är specialiserade på att överföra mekaniska stimuli och förmedla den informationen centralt i nervsystemet).

Kinesiotejp används dagligen av terapeuter världen över för att behandla muskelskador, biomekaniska störningar, som stöd för bättre prestation eller för återhämtning. EquiCare Kinesotejp påverkar proprioceptionen som hos hästar är ett välutvecklat och känsligt system som förenklat hanterar kroppsuppfattningen. Systemet består av Golgis senspolar, muskelspolarna samt berörings- och tryckreceptorer som påverkar hästens medvetna och omedvetna rörelsemönster.

Tejpen lyfter också upp och skapar rynkor vilket dekomprimerar och separerar det undre hudlagret från fascia och muskel. Det extra utrymmet har lägre tryck vilket gör att vätska, som till exempel blod och lymfa, kan flyta friare vilket minskar reaktioner från inflammation (värme, svullnad och smärta). Dessutom skapar tejpen en masserande effekt på hudens celler vilket påverkar smärtsignaler, liknande den effekt som man får när man gnuggar på en punkt som gör ont.  

Kinesiotejp har bevisad positiv effekt på cirkulations- och lymfsystemet samt på det neuromuskulära systemet, dvs fascia, muskler, ligament, senor och leder. 

EquiCare Kinesiotape kan användas närsomhelst under en läkeprocess, från den akuta till subakuta och kroniska stadiet och givetvis också för rehabilitering. 

EquiCare Kinesiotape kan även användas förebyggande för att undvika skador under hård träning eller där man vet att hästen har en svaghet som behöver skyddas. 

Möjligheten att påverka och omskola det neuromuskulära systemet, optimera funktioner, förebygga skador, öka cirkulationen och minska den negativa stressen av hård träning gör EquiCare Kinesiotape perfekt för skadeförebyggande terapi. 

Kinesiotape kan med fördel användas tillsammans med massage, laser, eller andra terapeutiska behandlingar. Det har få kontraindikationer, du ska inte tejpa över infektioner, öppna sår, eller över ytor med blodproppar eller tumörer. I övrigt är det fritt fram.

När du applicerar Kinesiotape på rätt sätt så ger du stöd till rörelse, förbättrar cirkulation och flöde av lymfa, minskar smärta, inflammation och spänningar, du för avslappning i muskler och assisterar dessa i rörelsen, du påverkar fascian på ett positivt sätt och förbättrar ledfunktionerna. 

Allt detta resulterar i optimerad läkning av skador, förebyggande skydd, förbättrad rörelse och mycket mer.

OM

  • Utbildningen är online med förinspelade föreläsningar.
  • Du får PDF-er för utskrift som du kan ha med till stallet som kom-ihåg.
  • I priset ingår alla framtida uppdateringar. Du har alltid tillgång till nya applikationer allt eftersom vi utvecklar dem.
  • Som vanligt så kan du få coachning från oss om du behöver hjälp.
  • OBS utbildningen kräver förkunskaper i hästens fysiologi och anatomi. Om du är hästägare som behöver hjälp kontakta oss så kopplar vi ihop dig med någon av våra duktiga terapeuter. 

LÄR DIG KINESIOTAPE NU!

Pris 2 099 kronor inkl moms (25%). 

Just nu ingår ett startpaket med en rulle 10 cm, två rullar 6 cm och två rullar 3 cm VetKin Kinesiotape. Värde 646 kronor!

Betalning sker via Klarna. Du kan välja att betala hela beloppet eller dela upp det på kortare eller längre tid.

Anmälan Du kan anmäla dig direkt här. 

Så här hanterar vi dina personuppgifter