EquiCare Lymfmassör – lär dig behandla med våra specifika tekniker

Lymfmassage är en behandlingsmetod som används för att stimulera immunförsvaret, samt för att transportera bort vätska. Huvudsyftet med lymfmassage är att stärka immunförsvaret och minska på svullnader i kroppen. Detta åstadkommer man genom att öka lymfflödets förmåga att transportera bort slaggprodukter genom strykningar och lätta tryck i lymfflödets riktning.

Det här är en utbildning för dig som redan är terapeut men också för dig som saknar tidigare kunskap inom anatomi och fysiologi.

EN FULLMATAD UTBILDNING 

Lymfsystemet är en avgörande del av kroppens immunförsvar och hjälper till att transportera bort slaggprodukter och överflödig vätska som orsakar svullnader.

EquiCare Lymfmassage är en skonsam och effektiv metod som stimulerar detta system, lymfmassage främjar cirkulationen och hjälper kroppen att effektivare rensa ut . Det är en terapeutisk teknik som bidrar till att lindra olika hälsoproblem men också, som annan massage, skapar avslappning och välbefinnande.

Du får en grundlig förståelse för lymfsystemet, dess funktion och betydelse för hälsa och välbefinnande i två stycken fullmatade liveföreläsningar online.

Våra erfarna instruktörer kommer i videoformat att guida dig genom de olika teknikerna i lymfmassage. Du kommer att lära dig att utföra lymfmassage på ett säkert och professionellt sätt.

Efter avslutad kurs och godkänd examen får du ett diplom som bekräftar din kompetens och förmåga att utföra lymfmassage.

EquiCare är godkända av Svenska Friskvårdsförbundet och du kan teckna medlemskap med ansvars- och behandlingsskadeförsäkring för din verksamhet. 

Vår Lymfmassagekurs är öppen för alla, oavsett om du är nybörjare inom massage eller en erfaren terapeut som vill utöka din kompetens. Vi erbjuder två alternativ:

Du som saknar utbildning i fysiologi och anatomi kan läsa en preparandkurs till ett lågt pris.

Du som är utbildad terapeut kan gå direkt på kursen.

I utbildningen lär du dig…

Vad lymfsystemet är och vad det har för funktion i kroppen

Lymfsystemets vanligaste problem och sjukdomar

Att identifiera begränsningar i lymfsystemet som påverkar rörelsen

Lymfmassage med manuella grepp som återställer funktionen i lymfsystemet

All undervisningen är online vilket gör att du slipper resa hemifrån

DIPLOMERING

Diplomering sker efter godkänt slutprov samt godkända praktiska färdigheter (via inspelad video eller videosamtal)

ONLINEFÖRELÄSNINGAR

29 november samt 12 december

Onlineföreläsningarna startar kl 18.30. Allt spelas in och kan ses närhelst du vill.

VANLIGA FRÅGOR

Varför ska jag välja er? Vi har över 35 års erfarenhet från terapeutiskt arbete med hästar och har utbildat inom området hästfriskvård i  30 år. Under den här tiden har vi konstant uppdaterat våra kunskaper, arbetat praktiskt och hjälpt mängder med hästar och ryttare. Vi lär ut mycket effektiva tekniker.  Vi finns också tillhands för att hjälpa dig med tips och råd även när du inte är hos oss. Du kan alltid ringa under utbildningstiden men även efter.

Varför är ni så billiga jämfört med andra? Varför måste det vara dyrt? Vi sparar på kostnader för både dig och oss genom att använda modern teknologi. Dessutom så tycker vi att man ska ha råd att utbilda sig och också ha en chans att ganska snabbt få tillbaka de investerade pengarna när du börjar ta betalt av dina kunder. Kostnaden för våra utbildningar kan de flesta snabbt räkna hem. 

Vad behöver jag för förkunskaper? Utbildningen kräver att du har påbörjat och gått igenom de första fyra online-föreläsningar som EquiCare Hästterapeut (du behöver inte vara diplomerad för att starta) alternativt avklarad motsvarande utbildning hos annan skola. Om du saknar den grunden så finns det en preparandkurs som du inleder med.

Vilken litteratur behöver jag köpa? Ingen, allt material ingår

KOSTNAD OCH ANMÄLAN

Vad kostar det?

  • Preparandkurs i fysiologi och anatomi för dig som inte är utbildad terapeut. Ett webinarie den 20 november samt studiematerial online.

    Preparandkurs 2 995 kronor inkl moms (25%)

  • EquiCare Lymfmassör med två webbinarier 29 november samt 12 december samt utbildningsmaterial online, slutprov med video inlämning samt teoretiskt prov online. Allt material ingår.

    Kurskostnad 4 995 kronor inkl moms (25%)

    Du kan välja att betala hela beloppet eller dela upp det på kortare eller längre tid. (Delbetalning gäller endast privatpersoner och efter sedvanlig kreditprövning) OBS att du inte behöver betala något förrän strax innan kursen startar.

Anmälan: Nästa kursstart den 29 november. Anmäl dig här 

OBS deltagarantalet är begränsat. 

Du kan även be oss kontakta eller skicka mer information till dig via det här formuläret 

Så här hanterar vi dina personuppgifter