Vårt fokus ligger på att få en fungerande och presterande häst och ryttare. Vi utbildar för att lösa problem som kommer från stela muskler, ömma ryggar, illasittande sadlar, felaktiga bett med mera.

Våra elever har ett gemensamt, de vill det bästa för sina egna och andras hästar.

EquiCare drivs av familjen Matson. Här träffar du Ray och Malin som har arbetat i mer än 30 år med att både utbilda i och jobba med fysioterapeutiska behandlingar, sadelutprovning, hästpsykologi med mera och som under åren hjälpt en lång rad hästar och ryttare att komma tillrätta med problem. I stallet träffar du också Xandra som sköter om hästarna men jobbar också med media och kommunikation för skolan.

Vi arbetar med manuella fysioterapeutiska metoder som har sitt ursprung från idrottsskademassage och kiropraktik. Till detta lägger vi laserbehandling, behandling av Fascia Kinetic Lines, kinesiotape, terapeutisk stretching, termografi, rörlighetsträning, kommunikation med mera.

Både Ray och Malin är välkända och uppskattade terapeuter, lärare och coacher på EquiCare och utbildar årligen elever från hela Skandinavien i hästterapi, sadelutprovning, ryttarträningscoach med mera.

Vi ser alltid till helheten och har som mål att hitta orsaker till problem istället för att bara behandla symtomen. Därför tittar vi alltid på såväl som ryttare, utrustning och träning för att se var svagheterna kan finnas.

Våra elever har genom åren hjälpt en enorm stor mängd hästar och hästägare att komma tillrätta med problem.

Våra utbildningar är godkända av Svenska Friskvårdsförbundet, Ray är styrelsemedlem i Professional Saddle Fitters Association i England, vi har ansvars- och behandlingsskadeförsäkring.

Har du några frågor om utbildningen eller vill du ställa en fråga om något problem som din häst har så är du välkommen att kontakta oss.