EquiCare Fasciaterapeut – lär dig behandla hästens fascia och fascialinjer

Det är först på senare år som vi har börjat förstå hur viktig fascian i kroppen är för såväl hälsa som rörelser. I den här utbildningen får du allt du behöver för att kunna behandla störningar i hästen fascia inklusive en vibrationspistol som har rätt frekvens för arbetet, en stark infraröd penna för ljusbehandling av punkter på fascialinjen, en gummiborste för manuell behandlings av fascia samt en rulle kinesiotape för att träna på att tejpa fascia plus boken Equine Myofascial Kinetic Lines.

EN KOMPLETT UTBILDNING MED UTRUSTNING

Hela kroppen består av ett tredimensionellt nätverk av bindväv (fascia) som återfinns på alla ställen i kroppen. I den här utbildningen så fokuserar vi på fascian som påverkar hästens rörelser.

Muskler består av muskelfibrer som är omgivna av bindväv, muskelfibrerna ligger ihop i muskelbuntar som också omges av bindväv och slutligen läggs muskelbuntarna samman och paketeras i ytterligare ett lager som också omges av bindväv. I traditionella utbildningar till t.ex hästmassör så fokuserar man på muskelnamn, ursprung, fäste och funktion. I dem här utbildningen så sätter vi in musklerna i ett större sammanhang och ser hur begränsningar i fascian påverkar hela kedjor av muskler tack vare att de är förbundna med varandra via fascialinjerna. Där en muskel fäster in emot skelettet fortsätter fascian över till nästa muskel och bildar därmed långa linjer som går i olika riktningar i kroppen och kopplar samman allt till funktionella enheter med ansvar att göra rörelser som att böja, sträcka, rotera och stabilisera till exempel hästens rygg.

Forskningen visar att man med hjälp av någon av behandlingsmetoderna vibrationer, specifik fasciamassage, tryck, laser, infrarött ljus och kinesiotape får en effektiv behandling av begränsningar i fascian.

Problem i fascian yttrar sig oftast som stelhet, svårighet att fatta galopp, oliksidighet, ojämn styrka etc.

I den här utbildningen utgår vi från den senaste forskningen gjord av veterinärerna Rikke M. Schultz, Tove Due och Vibeke S Elbrønd. Kunskapen ökar vikten av att ha ett helhetstänk som terapeut. Du lär dig att behandla en stor mängd av de biomekaniska problem som ryttare och hästar upplever.

I kursavgiften ingår:

Boken Equine Myofascial Kinetic Lines for professionals.

En vibrationspistol som är justerad för att ge optimal behandling för fascia. 

En infraröd penna med ett starkt behandlingsljus i väglängderna 630nm, 660nm samt 850nm.

En rulle Kinesiotape för att öva på fasciatejpning.

Lathund som beskriver de vanligaste problemen och som du använder ute på fältet som hjälp att hitta rätt linjer och behandla på rätt sätt.

Allt du behöver…

…I utbildningen lär du dig bland annat:

Vad fascia är och vad det har för funktion i kroppen

Hästens fascialinjer och deras påverkan på kroppen

Hur du diagnostiserar och testar fascians och fascialinjernas funktion

Att identifiera begränsningar i fascialinjerna som påverkar rörelsen

Behandlingsmetoder med manuellt tryck, vibrationer, infrarött ljus, kinesiotape och/eller laser som återställer funktionen i fascian.

All undervisningen är online vilket gör att du slipper resa hemifrån. OBS att det krävs förkunskaper i hästens anatomi för denna utbildning.  

DIPLOMERING

Diplomering sker efter godkänt slutprov samt godkända praktiska färdigheter (via inspelad video eller videosamtal)

ONLINEFÖRELÄSNINGAR

28/2, 6/3, 11/3, 20/3, 25/3, 27/3

Onlineföreläsningarna startar kl 18.30. Allt spelas in och kan ses närhelst du vill.

VANLIGA FRÅGOR

Varför ska jag välja er? Vi har över 35 års erfarenhet från terapeutiskt arbete med hästar och har utbildat inom området hästfriskvård i  30 år. Under den här tiden har vi konstant uppdaterat våra kunskaper, arbetat praktiskt och hjälpt mängder med hästar och ryttare. Vi lär ut mycket effektiva tekniker.  Vi finns också tillhands för att hjälpa dig med tips och råd även när du inte är hos oss. Du kan alltid ringa under utbildningstiden men även efter.

Varför är ni så billiga jämfört med andra? Varför måste det vara dyrt? Vi sparar på kostnader för både dig och oss genom att använda modern teknologi. Dessutom så tycker vi att man ska ha råd att utbilda sig och också ha en chans att ganska snabbt få tillbaka de investerade pengarna när du börjar ta betalt av dina kunder. Kostnaden för våra utbildningar kan de flesta räkna hem under första året. 

Vad behöver jag för förkunskaper? Utbildningen kräver att du har påbörjat och gått igenom alla online-föreläsningar som EquiCare Hästterapeut (du behöver inte vara diplomerad för att starta) alternativt avklarad motsvarande utbildning hos annan skola.

Vilken litteratur behöver jag köpa? Ingen, allt material ingår inklusive djupvågspistol och infraröd penna.

KOSTNAD OCH ANMÄLAN

Vad ingår i utbildningen och vad kostar den?

Du får allt som behövs för att kunna behandla:

  • En vibrationspistol
  • Infraröd behandlingspenna
  • Gummiborste
  • En rulle kinesiotape
  • Tillgång till studiehemsidan med kursmaterial
  • Sex stycken onlineföreläsningar som spelas in om du vill repetera eller om du inte kan vara med live
  • Online-videofilmer som visar olika metodik för testning av fascialinjerna
  • Kurslitteratur, Equine Myofascial Kinetic Lines for professionals (engelsk bok men svensk undervisning)
  • Förkunskaper: Kunskaper i hästens muskelanatomi

Kurskostnad: 12 500 kronor inkl moms (inklusive vibrationspistol, infraröd penna, gummiborste, en rulle kinesiotape och litteratur)

Är du privatperson kan du ansöka om delbetalning på kortare eller längre tid.

Anmälan: Nästa kursstart den 28 februari. Anmäl dig här 

OBS deltagarantalet är begränsat. 

Du kan även be oss kontakta eller skicka mer information till dig via det här formuläret 

Så här hanterar vi dina personuppgifter